
Hur värmer jag maten?
Uppvärmningen av mat kan påverka konsistens, smak och färg.
I den här sidan svarar vi hur man värmer våra maträtter.
Framför allt bör återuppvärmd mat komma upp i en innertemperatur på minst 72 °C.
Våra tillagningsrekommendationer varierar lite beroende på vad för mat det är.
Har du fler frågor? Kontakta oss! 018-71 20 20 | info@happy-food.se
Servera gärna steken kall och såsen varm annars rekommenderar vi att värma steken i ugn på låg temperatur (ca 120 °C).
Dessutom går det går bra att värma i mikro, tänk på att använda lock för jämnare värme och att inte köra för länge. Kör man för länge i mikro kan få köttet att dra ihop sig och då blir köttet segt.
Värma gärna upp rätterna och använd sedan stekpanna för att få en fin yta, för bästa resultat.
Värm på medelvärme för att få fin färg och bra stekyta.
Uppvärmning i mikron bör göras varsamt eftersom hög effekt och lång tid lätt kan göra rätterna torra.
Även här rekommenderar vi uppvärmning i ugn på låg temperatur (ca 120 °C).
På samma sätt går det bra att värma kyckling i mikro, tänk på att använda lock för jämnare värme och att inte köra för länge. Kör man för länge i mikro kan den bli torr och seg.
Koka upp grytor och såser i kastrull under omrörning på medelvärme. I kastrull kan du även lätt justera såsens konsistens om du vill ha den lösare eller tjockare eller anpassa rättens styrka genom att späda för mildare variant.
Dessutom går uppvärmning i mikro också bra men tänk på att använda lock för jämnare värme och att inte mikra för länge.
Här fungerar uppvärmning i mikron bra, men bör ske försiktigt.
Det gäller att inte värma upp till för hög temperatur och på hög effekt eftersom fisken då blir torr och tråkig.
Uppvärmning i ugn bör ske på låg temperatur (ca 120 °C).




Har du frågor om vår mat eller vill du ha hjälp att beställa?